EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лацис купи бившето летище Елиникон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лацис купи бившето летище Елиникон

mail11:30 | 03.04.2014прегледи 1320 коментарикоментари 0


Гръцката агенция за приватизация обяви, че е приела окончателно актуализираната оферта, внесена от компанията Lamda development от консорциума на магната Лацис за придобиване на 100% от акциите на компанията, управлявала старото летище край Атина - Елиникон, съобщават гръцките медии. Актуализираната оферта на Lamda development е на стойност 915 млн. евро. Компанията придобива на концесия терена на летището за срок от 99 години. Новата оферта е била с 25% по-висока от първоначалната и е била внесена от консорциум, представен от компаниите Lamda development, фирмата за недвижими имоти от Абу Даби Al Maabar и китайската Fosun group.
Консорциумът поема ангажимент да изгради необходимата инфраструктура и да създаде огромен парк на това място. Проектите са оценени на 1,25 млрд. евро.
"Елиникон" ще бъде превърнато в световна туристическа дестинация, решението на агенцията по приватизация слага окончателен край на едни изоставени от 13 години 6200 декара от бившето летище. На това място ще бъде реализирана най-голямата частна инвестиция, осъществявана някога в Гърция, чиято обща стойност се очаква да възлезе на 7 млрд. евро, се казва в съобщение на Lamda development.
Инвестицията предвижда още създаване на жилищни зони, хотели, търговски центрове и магазини, тематични паркове, музеи, центрове за културни прояви и спорт, както и пълна рехабилитация на съществуващото яхтено пристанище и прилежащото към него крайбрежие.
 


Тагове: летище, Лацис
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg