EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Лагард: Световната икономика спря срива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лагард: Световната икономика спря срива

mail13:00 | 21.01.2013прегледи 416 коментарикоментари 0


"Спряхме срива. Сега трябва да не допускаме рецидив", заяви днес управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, цитирана от ИТАР-ТАСС. Светът има нужда от икономически растеж за създаване на работни места и от работни места за създаване на растеж, отбеляза Лагард на пресконференция в централата на организацията във Вашингтон. Ръководителката на МВФ посочи три основни задачи за 2013 година.
На първо място, това е пълното изпълнение на политическите решения, които имат за цел на сложат край на неопределеността и да "възстановят увереността" във възходящото развитие на
световната икономика, отбеляза Лагард, призовавайки САЩ "да не допускат нови грешки" в политиката си спрямо държавния дълг, финансите и бюджета.

Според управляващия директор на Фонда е "крайно важно" да "бъдат завършени реформите" в световната финансова система. Друг приоритет е "концентрирането върху реалната икономика за осигуряване на растеж и създаване на работни места", заяви тя. МВФ се продължава да се противопоставя на "валутните войни", подчерта Лагард.
Ръководителката на Фонда припомни, че организацията е създадена заради опасността от "конкурентни девалвации". При сегашните сложни условия в световната икономика МВФ запазва и дори засилва отрицателното си отношение към тези явления, посочи тя.
"Има много други начини за засилване на конкурентоспособността" без използване на валутни инструменти, каза Лагард.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg