EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Л. Христов подаде оставка + прекрасен ден за София!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Л. Христов подаде оставка + прекрасен ден за София!

mail13:14 | 22.04.2016прегледи 1396 коментарикоментари 0


Сутринта разговарях с кмета на София г-жа Фандъкова по повод материала, излъчен от Нова телевизия. Заради създалото се напрежение и внушения сред гражданите на София съм депозирал своята оставка пред кмета. Това каза за Агенция „Фокус” Любомир Христов, зам.-кмет по транспорт в Столична община. Поръчката за изработване, доставка и монтаж на 60 спирконавеса е с възложител „Центъра за градска мобилност“. Както обясних и пред Нова телевизия, „Центъра за градска мобилност“ е самостоятелно търговско дружество със собствено ръководство и изпълнителен директор. Твърденията, че съм могъл да окажа влияние при избора на изпълнител са внушения и манипулации, които не отговарят по никакъв начин на истината. От началото на месец април със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова се извършва проверка на всички обществени поръчки на „Център за градска мобилност” ЕАД. От днес започва независима външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирконавесите и тяхното съответствие със заложените в поръчката изисквания.

Коментар на блога "Спаси София"

Бившият ДАИ-джия е вече и бивш зам.-кмет по транспорта на София! Любомир Христов - Lubomir Hristov си е депозирал оставката и сега чакаме кмета г-жа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova незабавно да я приеме!

Това е един прекрасен ден за всички софиянци, които искат да видят града като една модерна, зелена, мобилна и устойчива столица. В продължение на повече от 6 години този "експерт" превърна София в царство на автомобилите за сметка на непрестанно свиване на градския транспорт, особено видно в систематичното унищожаване на трамвайните трасета. Тротоарите са в разруха и са окупирани от автомобили, а ремонтът на ремонтите се превърна в удобна хранилка за фирми, които никой не санкционира или контролира. Не можем да не споменем предстоящото увеличаване на цената на билетите за градския транспорт с 60%, за което основен аргумент беше, че „себестойността на пътуването е 1,64 лв”. А дали щеше да бъде същата себестойност ако не се източваха пари от ЦГМ за този или онзи приближен, приятел, съученик и т.н.?

От позицията си на власт той не пожела да отговори конкретно на нито един от въпросите, които от Спаси София му задавахме. Още не сме получили отговори по жалби и сигнали внесени преди повече от една година, напук на 30-дневния законов срок за отговор.

Това беше неговият начин на работа: неспазване на обещания, безотговорност, незаинтересованост и надменност.

Изключително сме благодарни на журналиста Марин Николов, който направи това разследване! Още веднъж очакваме кметът незабавно да освободи от длъжност тази персона и да я застави поне веднъж да понесе политическа отговорност. Само преди няколко месеца, по време на кампанията си, г-жа Фандъкова заяви, че напълно вярва и се доверява на „доказалия се екип експерти” в Общината.

Накрая искаме да попитаме докога оставката ще бъде най-голямото наказание? Ако обществени пари се крадат, то тогава не е ли време виновните да сгреят някоя койка в Банишора?

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158