EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къщи за бедни планира София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къщи за бедни планира София

mail09:05 | 27.11.2017прегледи 6248 коментарикоментари 0


Столична община планира да изгради около 100 социални жилища в столичните райони “Красна поляна” и “Слатина”. Причината е, че в момента там живеят много хора със социални нужди - такива с ниски доходи и социалнослаби семейства, става ясно от доклад, който Столичният общински съвет трябва да гласува на сесията си в четвъртък.

За спешното разрешаване на жилищния проблем в “Красна поляна” и “Слатина” е нужно в програмата за следващата година да се предвидят средства за проектиране на общински модулни сгради за социални жилища, пише още в доклада.

При проектирането на иновативните сгради трябва да се съобразят потребностите на нуждаещите се, имотите да отговарят на всички законови норми, да се вписват в заобикалящата ги среда, да са рационални и естетически издържани.

Районните кметове на “Красна поляна” и на “Слатина” трябва да намерят подходящи терени за строителство на общинските модулни сгради и да изготвят проекти за тяхната визия. След това проектите трябва да бъдат внесени в Специализирания общински приватизационен фонд, който ще отпусне средства за изграждане на социалните жилища./ 24 часа он лайн


Тагове: къща, бедни, София
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg