EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кърджали: Първа копка на нов завод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кърджали: Първа копка на нов завод

mail07:50 | 30.09.2017прегледи 11343 коментарикоментари 0


В Кърджали бе направена първа копка на нов високотехнологичен завод за токозахранващи системи. Инвестицията е на стойност 32 милиона лева, а първоначално в него ще намерят работа 120 квалифицирани специалисти.
В церемонията по първата копка участваха инвеститора – собственика на българската фирма с американско и гръцко участие Александър Рангелов, директорът на Българската агенция по инвестиции Стамен Янев, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, областният управител на Кърджали Никола Чанев, кметове на общини в областта, представители на местния бизнес, енорийският свещеник отец Петър Гарена и районният мюфтия Насуф Насуф.
По думите на един от собствениците на българската фирма-инвеститор International Power Supply (IPS) Александър Рангелов в рамките на 7 месеца ще бъде изградена първата част на завода, който реално ще заработи през лятото на 2018 година. Втората част на завода се предвижда да бъде завършена през 2019 година, когато тук ще работят 600 души, каза Рангелов. Той и екипът му обмислят те да бъдат обучавани по специални съвместни програми с Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали и Техническия университет в Габрово. По думите на Рангелов производството на фирмата е ориентирано към 56 страни на петте континента.
В словото си, преди да бъде направена първата копка на новия завод, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подчерта, че днес Кърджали прави своята следваща крачка към световните пазари. Градоначалникът благодари на инвеститора в лицето на Александър Рангелов, за оказаното доверие, засвидетелствано още при първата им среща.
„Това означава, че вие сте повярвали във местната власт, че тази инвестиция ще бъде успешна”, каза кметът. По думите му новият завод можеше да се случи на всяко едно място в нашата страна, но тя е в Кърджали и не случайно е тук. „Сигурен съм, че Кърджали, кърджалийци, фирмите, местната власт , областния управител, държавната власт, всички те ще направят така, че инвестициите в Кърджали да се увеличават и това да бъдат модел за подражание на другите общини и области в страната”, каза градоначалникът.
Той изрази удовлетворение, че когато една такава голяма фирма с ориентирано производство към 56 страни в света, стъпи в Кърджали, това красноречиво говори за много добрата оценка, която се дава за политиката на местната власт.
От своя страна директорът на Българската агенция по инвестициите Стамен Янев изрази удовлетворение, че една иновативна инвестиция се осъществява не в София или в някой друг по-голям град, а именно в Кърджали. „Защото това дава възможност за реализация на младите хора тук”, каза Янев. И подчерта, че подобна инвестиция може да се случи само с съвместната подкрепа на местната и държавната власт.

Източник и снимка: Община Кърджали


Тагове: Кърджали, завод
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg