EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кърджали: Екофестивал "Зелена вълна – 21 век"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кърджали: Екофестивал "Зелена вълна – 21 век"

mail12:00 | 16.09.2011прегледи 1121 коментарикоментари 0


VI - ят европейски екологичен фестивал "Зелена вълна – 21 век" за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда започва от утре и ще продължи три дни.
"Ще се проведе в един от най – слънчевите градове на България- Кърджали", каза Невена Праматарова, управляващ директор на фондация "Европейски eкологичен фестивал". Фондацията е организатор на фестивала в партньорство с община Кърджали под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България – Ангел Марин.
Целта на форума е да представи съвременни продукции по тема и хората да се запознаят и с проблемите пред екологията днес. Освен това организаторите целят да се създават конкурентни филмови и медийни продукти, които да повишават екологичната култура и да допринасят за опазването на човешкия живот и природата.
Във фестивала тази година участват 81 продукции на водещите европейски и световни медии, независими продуценти и екологични организации от 21 държави, каза Невена Праматарова. Сред страните участнички, освен България са и Австрия, Германия, Испания, Италия, Канада и Китай. Участниците ще се състезават в 5 отделни категории на конкурсната програма. В отделните категории те ще бъдат оценявани от международно жури, което ще присъди голямата награда "Щъркелово гнездо", изработена от известния македонски скулптор Андрей Митевски. За третата поредна година ще бъде връчена и награда за най-добър балкански филм на екологична тематика.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg