EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Кървави жертви" за Кипър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Кървави жертви" за Кипър

mail15:00 | 27.07.2012прегледи 513 коментарикоментари 0


Международните кредитори на Кипър предложиха сурови мерки за острова на Афродита, които изненадаха дори правителството, съобщава кипърското издание "Кипрос". Водещото заглавие "Тройката иска кръв" звучи стряскащо за кипърци, защото тройката кредитори от Европейския съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) искат орязване на заплати, пенсии и социални привилегии. Днес се очаква да приключат преговорите между експертите от Тройката и министрите на финансите, на труда и на туризма на Кипър.
На среща вчера с представителите на Тройката президентът Димитрис Христофиас е посочил, че източник на проблемите, с които в момента Кипър се сблъсква, е прекалената експозиция на
кипърските банки в гръцката икономика. Той се е опитал да ги убеди, че мерките, които ще бъдат наложени, трябва да помагат на икономиката, а не да създават допълнителни проблеми, пише в. "Симерини".
Под заглавие "Искат кървави жертви" в. "Филелефтерос" посочва, че Тройката отново е изложила твърдите си позиции относно нуждата от намаляването на заплатите, пенсиите и социалните помощи. Експертите на кредиторите настояват, че бюджетната дупка за остатъка от тази година и за периода 2013 г. - 2014 г. ще възлиза на 1 милиард евро, а за 2012 г. очакват бюджетен дефицит от 5,5 на сто от брутния вътрешен продукт, посочва изданието.


Тагове: кипър, банки
Още по темата:
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg