EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кипър затяга коланите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър затяга коланите

mail15:00 | 06.07.2012прегледи 471 коментарикоментари 0


ЕС, ЕЦБ и МВФ подготвят затягане на коланите и мерки, които ще причинят болка на кипърците в замяна на поисканата от Кипър финансова помощ за справяне с кризата, пишат кипърските вестници.
"Тройката" кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ които са в Никозия за оценка на финансовото състояние на островната държава, са предложили на правителството жестоки и болезнени мерки за икономии, пише в. "Алития.
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви в интервю за в. "Филелефтерос" , че "тройката" е дошла, за да помогне на Кипър. Барозу призовава политическите партии, гражданското
общество и медиите в Кипър да подкрепят усилията на правителството на президента Димитрис Христофиас да изпълни успешно заложенната от него програма за стабилизиране на икономиката.
Под заглавие "Христофиас остро критикува икономическата политика на ЕС" англоезичният "Сайпръс мейл" пише, че държавният глава на Кипър, чиято страна пое от 1 юли председателството на ЕС, е разбунил духовете в Европейския парламент, като в речта си споменал за "разюзданост на пазарите" и за необходимостта от "по-голяма справедливост". Британски евродепутат обвинил Кипър в корумпиранос, съобщава още вестникът и допълва, че че "тройката", която е в Кипър за преговори заради исканата от страната финансова помощ,"буквално еквилибрира" между мерките за икономии и реформите.


Тагове: кипър, реформи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg