EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къмпингите удължават летния сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къмпингите удължават летния сезон

mail07:05 | 31.08.2023прегледи 556 коментарикоментари 0


Летният туристически сезон по Българското Черноморие продължава активно и през септември на къмпинг. Резервациите на каравани, бунгала и кемпери в българската платформа Karavani.bg за предстоящия месец са близо два пъти повече в сравнение със същия период през 2022 година, показват техните данни, цитирани от БТА.

Избора да почиват на къмпинг през септември, резервирайки през платформата за устойчив туризъм, правят предимно млади хора – между 25 и 45 години (над 50 на сто). Търсенето на почивка сред природата е най-вече от хора от големите градове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора (над 80 на сто).

Тази година се наблюдава и засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят почивка на къмпинг на Българското Черноморие, са Германия, Великобритания, САЩ, Нидерландия, включително и от съседните Румъния и Гърция.

"Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за повече търсене. Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас преживяване – каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите си", сподели основателят на платформата Николай Неков.

Тенденциите показват още, че по-високите температури през юли са накарали почиващите на къмпинг да търсят с приоритет места на сянка и такива с климатик. 

Зачестили са и запитванията за предоставяне на удобства за бебета и малки деца, като кошара, например. Това показва, че все повече родители с по-малки деца избират къмпинга за почивка, която предоставя възможността за игри навън и отделяне от екраните. 

Сред предпочитанията на туристите е настаняването да позволява и да е подходящо за домашни любимци. 

Популярни този сезон са и last-minute предложенията, които предлагат специални условия в следващите 7-10 дни, показват още данните от проучването.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg