EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къде ще пътуват българите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде ще пътуват българите?

mail14:59 | 23.04.2021прегледи 436 коментарикоментари 0


Април е месец на интензивно планиране на почивките. Тази година туристическите дестинации на българите не са се променили значително, въпреки че в списъка се появиха няколко по-малко популярни дестинации.

Списъкът с най-популярните дестинации за пролетта и лятото включва Испания, Италия, Обединени арабски емирства и Кипър.

През зимния сезон, поради ограниченията за пътуване в Азия, българите заложиха на екзотични дестинации в Африка и Централна Америка. Танзанийският остров Занзибар оглави класацията, следван от Мексико, Доминиканската република, Куба и Канарските острови в топ 5. През февруари интересът към екзотичните дестинации започна постепенно да намалява, тъй като стартира планирането на почивките през пролетта и лятото. Процесът на планиране тази година изглежда малко по-различен от този през 2020 и 2019 г. Експертите в eSky.bg посочват, че българите търсят оферти и проверяват потенциалните дестинации за пътуване, за да си купят билети и да заминат, когато ограниченията бъдат премахнати.

Когато търсят оферти за пътуване, българите се ръководят от настоящите ограничения в дестинацията, до която искат да пътуват, както и от наличието на атрактивни оферти. Заслужава си да се отбележи, че авиокомпаниите вече са започнали да възобновяват стари и откриват нови маршрути. Тази година  авиокомпаниите, предлагащи полети от България, ще включат дестинации, популярни сред българите, както и нови неоткрити такива. Авиокомпаниите вече насърчават пътниците да резервират своите самолетни билети, оправдавайки това не само с гаранция за по-ниски цени, но и с възможността да се подготвят за пътуването спокойно.

Къде искат да пътуват българите тази година

Пандемията не е променила съществено предпочитанията за пътуване на българите. Анализирайки резервациите, експертите отличиха няколко държави, които ще са основни през пролетта и лятото тази година. Най-популярна тази година е Испания. В продължение на дълги години, Барселона бе особено популярна дестинация за почивка, докато Аликанте, Канарските острови и Палма де Майорка набираха популярност. Интересът към оферти за пътуване е средно по-висок от този през пролет-лято 2020 г. Повечето българи търсят оферти до тази страна между май и септември. Италия е на второ място, особено Неапол, но също и Рим, Палермо, Сицилия. Българите планират да почиват в Италия между края на април и средата на юли тази година.

Освен по-близки дестинации, българите тази година искат да посетят и Португалия. Следващите в класацията са Турция, Кипър, Обединените арабски емирства и Гърция. Дотам българите искат да пътуват в месеците между май и август. Най-популярните дестинации в Гърция са Атина и Санторини, а в Португалия - Лисабон. Островите Закинтос, Миконос и Корфу също стават все по-популярни, основно заради новите директни полети до тези дестинации.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014