EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Къде ще вкусваме България през юли?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Къде ще вкусваме България през юли?

mail13:02 | 29.06.2021прегледи 770 коментарикоментари 0


ГАСТРОНОМИЧЕСКИ ТУР “ВКУСИ ОТ МОРСКА СТРАНДЖА” 3-4 ЮЛИ

Гастрономическият тур „Вкуси от морска Странджа“ представя морската част на Странджа не само като място за курорт и релакс на плажа, но и като гастрономическа дестинация със запазени традиции в добиването и приготвянето на храна. Ще отпътуваме по море до единствения български населяван остров по Черноморието, върху който е и единствената островна църква у нас, ще се срещнем със старите рибари от рибарското селище Ченгене скеле, сякаш излязло от романите на Хемингуей, ще ни нагостят с прясна морска риба, миди и морски дарове, ще посетим фермата за пермакултурно земеделие на Силвия и Димитър, чиято мисия е да свързват хората с природата, ще вдишаме романтичната пиратска легенда около Ахтопол с неговия музей на морските котви, ще опитаме истинска рибена чорба в Синеморец, ще идем до устието на сладко-солената Велека и до най-югоизточната точка на България – Резово, където българският морски бряг среща турския.

ГАСТРОНОМИЧЕСКИ ТУР “ПО ПЪТЯ НА СУСАМА И ТАХАНА В САКАР И РОДОПИТЕ” 10-11 ЮЛИ

Гастрономическият тур „По пътя на сусама и тахана в Сакар и Родопите“ представя един традиционен за тези краища на България поминък – отглеждането на сусам и превръщането му в тахан. Ще посетим четири таханджийници в Харманлийско и Ивайловградско, а в село Доситеево, където от години се провежда Фестивал на сусама, ще ни почерпят с карталачки със сусам. Но не само сусам и тахан дава плодородната земя на Източните Родопи и Сакар – ще опитаме елитните вина на региона, прясна риба от яз. Ивайловград, мед от мащерка, млечно телешко от фермата на Бети и Ники - звездите от тв предаването "Фермата", ще посетим музей на скъпоценните камъни, антична римска вила, музея на бубарството, ще се разходим до единственото албанско село у нас.

ГАСТРО ТУР "ВИНО, САКАР И СВИЛЕНГРАДСКО МАЛЕБИ - НЕОЧАКВАНО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ!" 17-18 ЮЛИ

Гастро турът “Вино, Сакар и Свиленградско малеби – неочаквано добра комбинация!” представя уникалното Свиленградско малеби, което не се произвежда никъде другаде в България, великолепното сакарско вино, историята и природата на Свиленградския край. В програмата са Мезешката гробница – най-дългата тракийска гробница в България, византийската крепост Неутзикон, връх Шейновец, от който започва Балканската война, винена дегустация и обяд във винарска изба “Катаржина”, обиколка на Свиленград – Стария мост, църквата “Св. Троица” (1834 г.), Червеното училище (1871 г.), скалната църква в село Михалич и Кулата в село Маточина, дегустация на Свиленградско малеби и посещение на старинна инсталация за мелене на оризово брашно – основната суровина за малебито.

ПРИКЛЮЧЕНСКИ ГАСТРОТУР „НА ЛОВ ЗА ТРЮФЕЛИ – ОТ ГОРАТА ДО ГУРМЕ БЛЮДАТА“ 24-25 ЮЛИ

Гастрономическият приключенски тур „На лов за трюфели – от гората до гурме блюдата“ е за всички ценители на качествена храна, аристократи по душа и любители на приключенията. Турът представя един екзотичен и по-малко познат за България поминък – лова на трюфели, като включва и дегустации на гурме продукти с трюфели и на типични за района вина.
Освен дегустации на различни видове сирене, суджук и терин с трюфели, на елегантни вина от района на Лясковец и Сухиндол, турът включва и културна програма с посещение на бляскавата столица на Второто българско царство – Велико Търново, Дряновския манастир „Свети Архангел Михаил”, на уютното възрожденско градче Трявна.

ГАСТРОТУР „ЗЕЛЕНО СИРЕНЕ, КРОКМАЧ И ТЕТЕВЕНСКА РИБА – ЕЛА, ВКУСИ!“ 31 ЮЛИ - 1 АВГУСТ

Гастрономическият тур „Зелено сирене, крокмач и тетевенска риба“ е вълнуваща кулинарна среща с единственото на Балканите зелено плесенно сирене, с митичния млечен специалитет крокмач, с вековната рецепта за ябланска халва, с лучника, с пикантната Тетевенска саламура. Пътуване към миналото на България през историята на занаятите, през Троянски манастир „Успение Богородично“ – най-големият в Северна България, през героичната революционна история на Тетевен, до времената, когато закваската за българското кисело мляко е събирана сутрин рано от росата по поляните край Луковит. Ще видим магическите каменни къщи в района, както и скалните манастири. А преди близо 70 млн. години тук се оформя пещерата „Проходна“, известна като Божиите очи. Тя е най-дългият пещерен тунел в страната, естествено осветена от огромните входове и от естествените отвори в тавана. Тук са снимани редица филми, сред които и българската продукция „Време разделно“.

Пътешествията се организират от SlowTours.BG


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147