EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КФН санкционира БФБ София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КФН санкционира БФБ София

mail10:05 | 21.02.2018прегледи 8623 коментарикоментари 0


Комисията за финансов надзор (КФН) издаде принудителни административни мерки спрямо „Българска фондова борса-София“ АД, с които я задължава  да бъде спряно окончателно извършването на сделки с акции, издадени от осем дружества в ликвидация, става ясно от решенията, взети по време на провелото се на 20 февруари заседание на регулатора.

Това са дружествата „Първи май-50“ АД, „Симко“ АД, „Елените“ АД, „Винарска изба-Врачанска Теменуга“, „Лъв“ АД, „Март България“ АД, „Победа-ТВ“ АД и „Кюстендилски плод“ АД.

КФН реши още:

- Изпраща писмо до „Линкс рисорсис” ЕООД да отстрани констатираните непълноти и несъответствия в представените документи и да представи допълнителна информация във връзка с искането на дружеството за издаване на лиценз като инвестиционен посредник.
 
- Отказва признаване на придобита от Албена Анкова Иванова квалификация за упражняване на дейност като инвестиционен консултант.
 
- Одобрява увеличаване на прякото квалифицирано участие на ЗК „Лев Инс“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД от 49,08% на 63,68%, което може да се осъществи при вливане на ЗАД „Здравноосигурителен институт“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД.
 
- Изпраща писмо до „Грейт Ко” ООД с искане да отстрани констатираните непълноти и несъответствия в представените документи и да представи допълнителна информация във връзка с вписването на дружеството като застрахователен брокер.
 
- Изпраща писмо до „Алба Брокер“ ООД, с което уведомява дружеството, че следва да заплати пълния размер на дължимата такса в размер на 6 000 лв., представляваща 80% от таксата за вписване в регистъра на застрахователните брокери. Срокът за произнасяне по заявлението за вписване на дружеството в регистъра ще започне да тече след заплащане на таксата за разглеждане на документите.
 
- Изпраща писмо до надзорния орган на Люксембург, с което го уведомява, че КФН е получила изпратената от него нотификация  на “AIG Europe S.A.“ да извършва застрахователна дейност на територията на Република България при условията на установяване.
 
- Приема на първо гласуване проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 52 от 21.10.2016 г. за реда и начина за отчисляване на инвестиционната такса, събирана от пенсионноосигурителните дружества при управлението на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване.  (Проектът и мотивите към него са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок от публикуването му до 22.03.2018 г. включително)
 
- Приема на второ гласуване Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Комисията за финансов надзор и на нейната администрация.


Тагове: КФН, БФБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg