EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КФН одобри промяна за Адванс IPO Фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КФН одобри промяна за Адванс IPO Фонд

mail13:10 | 10.03.2015прегледи 935 коментарикоментари 0


Един от фондовете на Карол Капитал Мениджмънт – Адванс IPO Фонд- вече се нарича Адванс Възможности в Нова Европа (Advance Emerging Europe Opportunities). Комисията за финансов надзор одобри новата стратегия и смяната на името на фонда с решение в края на февруари (23.02.2015 г.).
До този момент Адванс IPO Фонд инвестираше в IPO и наскоро листвани компании от региона на Централна и Източна Европа като следваше краткосрочен хоризонт на държане на акциите. С приемането на новата стратегия фондът ще инвестира в акции на компании от региона на Централна и Източна Европа, но преимуществено в Полша, Чехия, Унгария, както и балтийските републики. Допускат се и инвестиции и в австрийски компании, чиито приходи са в значителна степен генерирани в региона. Фондът ще продължи да участва активно в IPO сделки, като по преценка на Управляващото дружество може да участва и в IPO-та в други страни от региона на ЦИЕ извън горепосочените. Инвестиционният фокус на Адванс Възможности в Нова Европа обаче няма да бъде лимитиран само до IPO сделки и нови компании, а ще се инвестира също така и в търгувани от преди компании, които Карол Капитал Мениджмънт счита за подценени.
Страните, към които фонда се насочва, от една страна носят потенциала на развиващите се държави поради по-ранния стадий, на който се намират самите пазари, както и икономиките им. Същевременно обаче капиталовите им пазари имат по-високо ниво на развитост по линия на ликвидност и прозрачност на компаниите спрямо редица други страни от региона, което респективно намалява рисковете за инвеститорите.

Съветът на Директорите на Управляващото Дружество Карол Капитал Мениджмънт взе решение за промяна на името и стратегията на Адванс IPO Фонд в края на 2014 г.
При структуриране на портфейла на новия фонд представянето му ще се съпоставя с индекса MSCI EFM Europe+CIS ex Russia.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg