EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КФН няма информация за сделката с ПОК "Доверие"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КФН няма информация за сделката с ПОК "Доверие"

mail14:45 | 17.07.2013прегледи 747 коментарикоментари 0


Към днешна дата в Комисията за финансов надзор /КФН/ няма постъпила официална информация за продажбата на активите на Пенсионно-осигурителната компания "Доверие" нито от нейния собственик - австрийската Vienna Insurance Group, нито от лице, което смята да ги придобие. Това каза от парламентарната трибуна председателят на КФН Стоян Мавродиев, който дойде в
Народното събрание по искане на депутатите. Мавродиев посочи, че до момента единственият официален документ е пресрелийз на сайта на Vienna Insurance Group, в който се съобщава за тази сделка. Като институция не би следвало и не сме си позволявали да правим оценки единствено на базата на прессъобщения или медийни публикации, отбеляза той. Мавродиев съобщи, че първо трябва да има сключен договор между сегашните собственици и потенциален купувач, и второ - трябва да има одобрение на сделката от КФН. Очакваме като регулатор собственикът или купувачът да ни изпрати цялата изискуема по закон информация, след това ще направим изключително задълбочен, отговорен и сериозен правно-икономически анализ на получените документи, посочи той.

Мавродиев отбеляза, че регулаторът ще извърши внимателен анализ на финансовото състояние на инвеститора, ще провери произхода на средствата, за което ще работи в сътрудничество с ДАНС.
КФН може да постанови отказ във всяка една хипотеза, когато не можем да идентифицираме действителните собственици или когато има данни, че купувачът може да застраши финансовата
стабилност както на конкретното пенсионно-осигурително дружество, така и на управляваните от него пенсионни фондове, каза председателят на регулатора. Темата е коментирана с министър-председателя Пламен Орешарски, имахме среща и с президента на КНСБ, посочи Мавродиев. Нямаме колебание да откажем на който и да било потенциален инвеститор, ако той не отговаря на изискванията, заяви той. В парламента дойде и заместник-министърът на финансите Людмила Елкова, но не взе отношение по темата.


Източник:БТА
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg