EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Купуваме повече дрехи и обувки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Купуваме повече дрехи и обувки

mail11:58 | 10.11.2010прегледи 499 коментарикоментари 0


В сравнение с предходния месец оборотът през септември нараства незначително в търговията с текстил, облекло и обувки - с 0.5 процента, и в търговията с хранителни стоки напитки и тютюневи изделия - с 0.3 на сто.
Общо оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява с 0.5 процента в сравнение с предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт.
Във всички останали дейности е отчетен спад, който достига 1.4 процента в търговията с фармацевтични и медицински стоки и 0.9 на сто в търговията с автомобилни горива и смазочни материали.
През септември оборотът намалява с 4.7 на сто спрямо същия месец на предходната година. Незначителен спад е регистриран в търговията с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2 на сто. В търговията с фармацевтични и медицински стоки и търговията с компютърна и комуникационна техника намалението достига съответно 9.8 и 9.4 процента. В търговията с автомобилни горива и смазочни материали спадът е близък до средния за раздела - с 5.1 на сто.
По предварителни данни на НСИ през септември продукцията в сектор "Строителство" бележи намаление с 1.1 процента спрямо предходния месец.
Данните показват спад от 13.1 на сто на строителната продукция през септември в сравнение със същия месец на 2009 година.
През септември 2010 г. произведената строителна продукция е под равнището на предходния месец, като продукцията от строителство на сгради бележи намаление от 2.6 на сто, а от инженерно/гражданско строителство - 1.3 процента.На годишна база намалението на строителната продукция през август 2010 г. се определя предимно от отрицателния темп в сградното строителство, където спадът е 20.7 процента, докато при гражданското/инженерното строителство се наблюдава увеличение с 2.3 на сто.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg