EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Купувайте фирмени имоти веднага

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Купувайте фирмени имоти веднага

mail16:00 | 15.09.2010прегледи 1567 коментарикоментари 0


Сега е моментът да закупите фирмен имот със 100% финансиране от бизнес ипотечен кредит, смята небанката „Кредитекс&ХипоКредит". Компанията отпуска пълната сума за инвестицията на фирми, които предлагат допълнително обезпечение.
Покупката на бизнес имот със 100% финансиране е печеливша поради 3 основни причини, обясняват от небанката:

Цените на офиси и производствени бази са занижени заради свръхпредлагането и сериозните отстъпки, които продавачите са склонни да правят ;
Фирмите могат да придобият дълготрайни материални активи, без да ангажират собствен капитал в условията на финансова криза;
Разходите за обслужване на бизнес-ипотечен кредит за покупка на офис са почти изравнени с тези за наем .

„Очакваме по-предвидливите предприемачи да се възползват от благоприятните условия за инвестиция в недвижим имот. Моментът е подходящ и за покупка на подценени производствени бази и складови площи с цел завземане на дял от конкуренцията", коментират от „Кредитекс&ХипоКредит".
Дружеството финансира до 100% покупката на бизнес имот, ако фирмата предложи допълнително обезпечение. В зависимост от общата стойност на обезпечението, може да се получат и допълнителни средства за ремонт, преместване и обзавеждане, оборотни нужди.
Като допълнително обезпечение може да послужат фирмен, лични имоти или имоти на трето лице - роднина или приятел. Това не увеличава разходите и времето за отпускане на кредита, тъй като оценката на всяко едно обезпечение се прави безплатно от „Кредитекс & Хипокредит" и е готова в рамките на 2 дни.
За фирмите, които имат намерение да ползват подобно финансиране, продължават да важат изискванията за добра кредитна история. Заемите нямат ограничение в целта, не се изисква и бизнес план при кандидатстване. Максималният срок за погасяване е до 25 години.
Кредитекс & ХипоКредит е небанка (non-bank) за финансиране на малкия и средния бизнес и за предоставяне на жилищни кредити. Тя е част от групата компании на „Ти Би Ай Файненшъл Сървисиз" (TBI Financial Services B.V.). Non-banks са голяма част от финасовите фирми в развитите икономики. Oбщото при тях е, че не се занимават с публично привличане на депозити. В България „небанките" са включени в Закона за кредитните институции и са под наблюдението и надзора на БНБ. Някои са 100%-дъщерни дружества на търговски банки, други са свързани със застрахователни дружества или фирми от финансовия сектор. По-голямата част от „небанките" у нас се занимават с бързи потребителски заеми. За разлика от тях Кредитекс & ХипоКредит предоставя бизнес ипотечни кредити и жилищни заеми и като начин на работа напълно се различава от дружествата за бързи потребителски заеми. Дейността на Кредитекс & ХипоКредит е идентична с тази на банковите отдели за бизнес кредитиране. Над 2/3 от отпуснатите от дружеството кредити са за МСП. Това са дългосрочни кредити за развитие на бизнеса срещу ипотека на недвижими имоти в цялата страна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008