EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кунева предлага само 1-ва смяна в училище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кунева предлага само 1-ва смяна в училище

mail15:05 | 15.04.2016прегледи 750 коментарикоментари 0


Имаме идея да премахнем втората смяна в училище. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието Меглена Кунева. В момента има деца, които започват училище в 7 часа сутрин, а други приключват в 20 вечерта. Това натоварване не е нормално, категорична е вицепремиерката.Преди да се направи глобалната промяна, трябва да се направи план как да се разделят училищата. Когато предложиш друга сграда, дори и да е по-хубава и по-удобна, винаги има недоволни, допълни Кунева. Тя обаче е категорична, че ще се работи за намаляване броя на училищата, в които децата са подложени на тежки условия. Най-големи проблеми в момента има в София и Пловдив.

Кунева увери, че проблем с учебниците на петокласниците и букварите на първолаците няма да има. В детската градина пък ще можем да оставяме децата си почасово, за да е удобно на работещите родители.

Министерството на образованието и науката иска да ангажира над 2700 родители в наблюдението на държавните зрелостни изпити на 18 май. Това съобщи днес вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева след среща с родителски организации. Ще се погрижим и децата със специални образователни потребности също да положат своите матури, увери министърът. Родителите стъпват на този терен, за да осигурят честността на изпитите, посочи министърът и призова учениците да учат, а не да се опитват да преписват. Няма как да започнеш нечестно и да очакваш животът да е честен към теб, обръщам се към родители и ученици да покажат какво са научили, апелира Кунева. Представителите на родителските организации подкрепиха идеята да се гарантира честна игра и коментираха, че участието им в процеса ще осигури неговата прозрачност. Директорите ще трябва да организират включването на трима родители във всяко училище, като матури ще се проведат в над 900 училища, съобщиха от МОН.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150