EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Култура във всеки виенски квартал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Култура във всеки виенски квартал

mail10:07 | 13.05.2022прегледи 941 коментарикоментари 0


Всяка година от 1 до 23 юни фестивалът "Ние сме Виена" (WIR SIND WIEN) предлага разнообразна културна програма във всички райони на австрийската столица. 

Под мотото „23 дни – 23 района – култура за всички” тазгодишната фестивална програма е най-широката и разнообразна досега. Виенчани и гостите на града могат ще се радват на необичайни места на музикални изпълнения на живо и фотоизложби, пикници и литературни четения с писатели, обиколки на града с екскурзовод и забавления за цялото семейство. Концертната програма включва не само известни музиканти, но млади изгряващи творци, които ще изпълнят джаз, поп, класика, соул и много други жанрове на множество сцени в града. Сред звездите на тазгодишния фестивал отново е Виенският симфоничен оркестър, който ще изнесе цели девет концерта и ще закрие събитието на 23 юни в 23-и виенски район. Много от концертите са на открито в някои от многобройните виенски паркове. 

Входът за всички събития е безплатен, което гарантира, че наистина всеки желаещ може да посети фестивала. Организаторите се надяват, че тази година много виенчани ще открият и нещо ново в града си - нови интересни места или нов, непознат досега творец.

Снимки:

Концерти в лодка © Helmut Prochart 

Концерт на хълма Нусберг с изглед към Виена (Nussberg) © D. Nostitz

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg