EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Култови фрази на Дянков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Култови фрази на Дянков

mail08:00 | 20.02.2013прегледи 1380 коментарикоментари 0


Финансовият министър Симеон Дянков остава финансов министър до утре сутринта, след като премиерът Борисов подаде оставка на цялото правителство. Ето някои забавни фрази на финансиста.

Постна пица
Емблематична ще остане метафората за Бюджет 2010, че той е „малка, постна пица". „Няма много украски. Постна е, защото хем е малка, хем нямаме много пари за украски, но по нея има. И което е най-важно за моите колеги: в точния размер е. Те ще ядат парчетата си в точния размер, който е залегнал в бюджета".
Феодални старци
Когато президентът Георги Първанов поиска повече пари за БАН, Дянков каза: „Президентът, като говори за наука, той разбира неговите приятели в БАН. БАН не прави наука. БАН са феодални старци, които стоят там, събират някакви заплати".
Брат Пит с очила
В тв предаване Дянков бе попитан има ли визуална прилика между него и бившия премиер. Отговорът: Станишев е съсел, а съм Брат Пит с очила.
Президентът не е млад
Отново в телевизионно шоу финансовият министър бе помолен да коментира думите си от октомври 2009 година, че президентът Първанов е млад милиардер. Симеон Дянков отрече да е казал това. На въпроса в действителност млад милиардер ли е Първанов, Дянков отговори: „Не е млад определено". После се наложи да се извини на държавния глава.
Кой плува без гащи
Основен принцип за финансовия министър беше, че България трябва да запази финансовата си стабилност. Култови са думите му: „И когато има пари е хубаво да се правят реформи, и особено когато няма достатъчно пари е още по-добро време да се правят реформи. Латиноамериканците имат една поговорка, че като идва отливът в морето, се вижда кой плува без гащи".
Другите ги беше бъз
Дянков беше обвиняван и че е некомпетентен финансист, но той не се даде и на тази провокация. “Нормално е да се говорят всякакви неща за мен, защото това го правят тези, чиито финансови и корпоративни интереси настъпвам с действията си. Видно е, че страната се нуждае от редица реформи. Предишните ги беше бъз и затова на нас ни се падна да действаме. Не съм очаквал да срещна такъв отпор, но той не ме притеснява.” Според финансовия министър именно корпоративни интереси подтиквали населението да предприема различни протести. Дянков не изключи като част от атаката срещу него жълтата преса да напише, че е гей или има любовница.
И европейските чиновници грешат
Пенсионерите не получиха в края на миналата година коледни добавки, а като причина Дянков изтъкна невъзстановени пари от Брюксел. ЕК разпространи опровержение. Финансовият министър обаче не падна по гръб и се аргументира, че чиновниците от време на време грешат, дори и европейските.
карикатура от архива на EconomyNews.bg


Тагове: Дянков, реплики
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046