EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кувейтски инвеститори с интерес към АМ "Черно море"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кувейтски инвеститори с интерес към АМ "Черно море"

mail16:22 | 24.03.2010прегледи 1171 коментарикоментари 0


Кувейтски инвеститори проявяват интерес към автомагистрала "Черно море", съобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кувейтския  премиер шейх Насър ал Мохамад ал Ахмад ас Сабах и с емира шейх  Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах.
Българският министър-председател и неговите домакини са  наблюдавали демонстрация в полицейската академия. Борисов е разговарял и с председателя на парламента на Кувейт  Джасем Мохамад ал Харафи.
От кувейтска страна са поискали да бъде открита линия за директни полети между столицата Кувейт  и София и тази вечер се очаква да бъде подписано двустранно споразумение в тази връзка.
При разговорите е станало ясно, че Кувейт проявява сериозен интерес към земеделието и туризма.
В момента премиерът Борисов и водената от него делегация са на посещение във военна болница, където работят много български специалисти.
В рамките на посещението на българския премиер в Кувейт е подписана Междуправителствена спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, какво и
Спогодба за създаване на инвестиционна компания между България и Катар, с капитал от 500 млн. долара.
По информация на електронното издание Arabian Business.com Катар ще проучи и възможността да изгради приемен терминал за втечнен природен газ в България.





 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg