EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кувейт кредитира и Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кувейт кредитира и Сърбия

mail15:00 | 23.10.2012прегледи 710 коментарикоментари 0


Кувейт одобрява на Сърбия кредит от 25 милиона евро за изграждането на главната железопътна станция "Прокоп" в Белград, а условията на кредита са много благоприятни, с фиксирана лихвена ставка от три процента годишно и срок на изплащане 18 години и гратисен период от четири години, съобщи Танюг.

Премиерът на Кувейт шейх Джабер Мубарак ал Хамад ас Сабах информира за този кредит вицепремиера в сръбското правителство и министър на външната и вътрешната търговия и телекомуникациите Расим Ляич, който е на посещение в Кувейт. Договорът ще бъде подписан официално в Белград в края на ноември тази година от представители на предприятието "Железнице Сърбие" и Кувейтския фонд за арабско развитие. Кувейтският премиер информира вицепремиера Ляич, че Кувейт
е готов да инвестира и в други проекти в железопътната инфраструктура на Сърбия, а динамиката на тези вложения ще зависи от успешността на реализацията на работите по изграждането на главната железопътна станция "Прокоп". Премиерът ал Сабах и Ляич разговаряха и за други възможности за развитие на двустранните отношения между двете страни и по време на срещата стигнаха до извода, че потенциал за сътрудничество и кувейтски инвестиции в Сърбия съществуват в областта на енергетиката, строителството, селското стопанство, хранителната промишленост и туризма.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg