EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кръстовището на бул. "Акад. Иван Гешов” работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кръстовището на бул. "Акад. Иван Гешов” работи

mail10:05 | 23.12.2012прегледи 612 коментарикоментари 0


В експлоатация вече е кръстовището на две нива при бул. "Акад. Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски" в центъра на столицата. Изпълнител на проекта е „Балканстрой“, а строителните дейности и прилежащата инфраструктура възлизат на обща стойност 11.8 млн. лв. „За да бъде гарантирано качеството за дълги години напред обектът ще бъде завършен през пролетта, когато времето и температурите са подходящи за полагане на последния пласт асфалт”, съобщи премиерът Борисов, цитиран от МС. Той беше категоричен, че облекчаването на движението в столицата е много важно, затова се изгражда такава инфраструктура, но също така е важно и жителите на София да не бъдат обезпокоявани от шума от движението. „Грижим се за хората, затова на кръстовището са поставени шумопоглъщащи панели, за да не пречи шумът на живеещите в района”, подчерта министър – председателят и съобщи, че предстои изграждането на подобно съоръжение и на кръстовището на булевард „Академик Иван Гешов” и булевард „България”.
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че на обекта са подменени водопроводи, канализация и топлопровод; осветлението е ново; засадени са близо 360 дървета; поставени са шумопоглъщащи панели, а напролет ще бъдат изградени и шумоизолиращи стени. „В момента се правят анализите, като целта е за живеещите в района шумът да бъде в нормални стойности за градски условия”, каза Фандъкова. Тя съобщи още, че тези дейности ще струват около половин милион лева и са за сметка на изпълнителя и в рамките на стойността на обекта.
По време на церемонията стана ясно, че данъкоплатците на София няма да дават пари за изграждането на завода за боклук край София. Премиерът припомни, че всички документи за завода вече са подписани и средствата са осигурени от Европейския съюз.

 снимка:МС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1068