EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кръстовището бул „Андрей Ляпчев“ - бул. „Кл. Охридски“ работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кръстовището бул „Андрей Ляпчев“ - бул. „Кл. Охридски“ работи

mail13:10 | 04.07.2022прегледи 694 коментарикоментари 0


На 4 юли отваряме за движение новоизграденото кръгово кръстовище на бул. „Андрей Ляпчев“ и бул. „Кл. Охридски“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.  Работата по строителството на новото кръгово продължи 60 дни, което е рекорден срок за подобно съоръжение. Строителите са работили изцяло със собствени средства. Стойността на проекта е 1,5 млн. лева. Възложител е Столична община. Почти през цялото време кръстовището беше отворено за движение с цел улесняване на преминаващите граждани.

Предстои новото кръгово движение да бъде озеленено.

 

До края на ноември очакваме да е готово разширението на бул. „Ломско шосе“ в участъка от метростанция „Ломско шосе“ до ул. „107-ма “. Реално изграждаме изцяло нов булевард с по три ленти в посока и ново локално платно към жилищното застрояване, допълва кметът.

Основният ремонт на тунела към „Люлин“ е планиран да започне през лятото. Ще използваме юли и август за най-тежките строителни дейности, при които ще затворим изцяло движението, а през септември ще продължим работа, като отварим за движение по една лента в посока. Преди началото на ремонта ще обявим промените в организацията на движение в района, отбелязва Фандъкова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg