EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кръгът „Капитал” се насочва към КФН и БФБ, твърди издание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кръгът „Капитал” се насочва към КФН и БФБ, твърди издание

mail10:50 | 25.05.2010прегледи 1486 коментарикоментари 0


Кръгът “Капитал” се готви да превземе ключови позиции на върха на Комисията за финансов надзор (КФН) и Българската фондова борса (БФБ), и то точно в момент, когато предстои нова вълна от атрактивни продажби чрез фондовата борса. Сред тях е и приватизацията на 33-процентния държавен дял от електроразпределителните дружества (ЕРП-та). Това съобщава в.„Класа“, като се позовава на свои източници.
До месец предстои смяна на шефа на КФН, като на негово място има вероятност да седне бившият й председател Апостол Апостолов, който е близък приятел на бизнесмена Иво Прокопиев, собственик на медийните издания „Дневник” и “Капитал”, обяснява още изданието.
В началото на годината тандемът Апостолов - Прокопиев чрез силните си връзки и съдружници успя да отбележи първия си успех в превземането на ключови позиции. Това стана, след като бе уволнен Съветът на директорите на БФБ без каквито и да е обяснения, продължава вестникът. В ръководството на борсовия оператор като зам.-председател бе назначен кумецът на бившия шеф на КФН Апостол Апостолов – Васил Големански.
От борсовите среди подозират, че с подготвените рокади в КФН и БФБ в лицето на Апостолов и Големански Прокопиев се надява да получи задкулисното управление на капиталовия пазар, и то точно когато предстои приватизацията на апетитните дялове от ЕРП-тата.

 


Тагове: Капитал, КФН, БФБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg