EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кръгла маса за АЕЦ “Белене” организира Надежда Нейнски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кръгла маса за АЕЦ “Белене” организира Надежда Нейнски

mail20:11 | 25.04.2010прегледи 1094 коментарикоментари 0


Кръгла маса “Проектът АЕЦ Белене и европейската енергийна сигурност: българските дилеми” ще се проведе утре в София от 10.00 ч. в зала „Изток” на Народното събрание.
Тя е организирана от евродепутата Надежда Нейнски /ЕНП/ и Българската асоциация за външна политика с подкрепата на Фондация “Конрад Аденауер”.
Проектът АЕЦ  Белене е пряко свързан с европейската енергийна сигурност, която е сред приоритетите на ЕС. Строежът на АЕЦ Белене в момента предизвиква една от най-горещите дискусии в България.
В тази връзка кръглата маса цели да представи максимално широк кръг от гледни точки за стратегическите измерения на проекта, неговата икономическа ефективност, както и геополитическото му влияние в контекста на Общата външна политика и политика за сигурност на ЕС.
Евродепутатът и докладчик в ЕП за напредъка на България по пътя й към европейското членство Джефри ван Орден, лидерът на Синята коалиция Мартин Димитров, посланикът на Испания, председателстваща ЕС, Хорхе Фуентес, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, посланикът на Великобритания Стив Уилямс, посланикът на Италия Стефано Бенацо, зам.министърът на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова, вицепрезидентът на Атомстройекспорт Генадий Тепкян ще бъдат сред гостите на кръглата маса.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg