EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КРС: Фиксираните номера над 8 милиона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КРС: Фиксираните номера над 8 милиона

mail10:10 | 10.04.2012прегледи 463 коментарикоментари 0


Основната цел на откритата процедура за обществено обсъждане на проект на „Регулаторна политика на КРС за ползване на номера, адреси и имена при осъществяване на електронни съобщения" е ефективното управление на номерационния ресурс, както и максималното улесняване на навлизането на нови предприятия на фиксирания пазар. Това съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията. Посочените в регулаторната политика действия за окрупняване на номерационните области не са предизвикани от предвиждания, че наличният ресурс от географски номера ще бъде изчерпан до края на 2015 година. В резултат на въвеждането на закрито номеронабиране от 10. 03. 2011 г., този ресурс беше увеличен с над 8 милиона номера и е напълно достатъчен за мащабите на страната.
Евентуалното намаляване на дължината на кода на дадено населено място няма да се отрази на крайните потребители, тъй като при закритото номеронабиране, абонатът при всяко повикване набира както кода, така и търсения номер.
Планираното окрупняване ще осигури възможност за предоставянето на услуги в по-голям географски регион чрез ползване на по-малък брой групи от номера. Предвидени стъпки ще доведат както до подобряване на ефективността на използване на ресурса от географски номера, така и до увеличаване на региона, в рамките на който крайните потребители могат да се възползват от преносимостта на фиксирани номера.агенция Фокус.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg