EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Критична младежка безработица във Видинско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Критична младежка безработица във Видинско

mail15:15 | 11.05.2012прегледи 1148 коментарикоментари 0


40% от активното население в област Видин на възраст между 15 и 35 години е без работа, съобщи Тереза Станчела от МБСП. Данните бяха обявени на дискусия във Видин, посветена на младежката безработица, в която участваха Илияна Йотова - член на Европейския парламент, и Михаил Миков, заместник-председател на ПГ на Коалиция за България и председател на Областния съвет на БСП.
Официално регистрираните безработни младежи във Видинско са 19 процента, но в тази статистика не влизат тези, които не желаят да се регистрират в "Бюрата по труда", и работилите през последната седмица при минимално възнаграждение, каза Тереза Станчева от младежката организация на БСП. Младежите, които нито работят, нито участват в образование или обучение, във Видинско са около 40 процента.
Това означава, че почти половината от активното население на възраст между 15 и 35 години е без работа и образование и създава условия за така наречената генерационна безработица или млади хора, чиито родители са безработни, също стават безработни, каза Станчева. В европейски план България все още стои добре като процент на безработни в условията на криза, поради добрите си резултати отпреди три години. Но като темпове на нарастване на безработицата е на първо място в Европа, каза на дискусията Михаил Миков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg