EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кристалина Георгиева убедителна в изслушването

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кристалина Георгиева убедителна в изслушването

mail15:40 | 03.02.2010прегледи 864 коментарикоментари 0


Приключи изслушването на кандидата за български еврокомисар в европейския парламент Кристалина Георгиева. Обстановката в залата бе делова, а представянето на българския кандидат - доста убедително.
Георгиева отговаряше на въпросите с очевидна лекота, като се усещаше нейната предварителна подготовка от работата й в Световната банка и опита й в различни части на света. А това предизвика на няколко пъти ръкопляскания и поздравления от евродепутатите.
Кристалина Георгиева кандидатства за еврокомисар в ресора "Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи".
„За нуждаещите се по света най-важният портфейл в ЕК е българският", каза тя, като обясни, че основната й отговорност ще бъде свързана с хуманитарната помощ.
Сподели, че когато е получила предложението си е казала, че това е късмет. „Много се радвам, че ми се падна да работя в областта на хуманитарната помощ", заяви тя, като отбеляза, че повече от 90% от европейците искат ЕС да има по-голяма готовност за реагиране при бедствия и кризи и тя ще се опита това да стане факт.
Допълни, че европейските граждани могат да се гордеят с постигнатото в областта на хуманитарната помощ, тъй като 60 % от всички хуманитарни помощи по света идват от ЕС.
Българският кандидат отбеляза, че ще бъде защитник на международното хуманитарно право и ще реагира при посегателства срещу хуманитарни работници.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg