EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кризата увеличи богатството на най- заможните тайландци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата увеличи богатството на най- заможните тайландци

mail14:16 | 06.09.2010прегледи 1076 коментарикоментари 0


Общото богатство на 40-те най-богати тайландци се е увеличило с 46 процента от 2009 година въпреки седмиците на политическо насилие в страната, което наруши икономическия живот в Банкок тази година, сочат данни на  сп. Forbes, цитирани от Асошиейтед прес. Най-богатият тайландец е Дханин Чеараванонт, който е собственик на аграрнопромишления конгломерат Charoen Pokphand Group. Той е увеличил богатството си с 4 милиарда долара през изминалата година и сега притежава 7 милиарда долар, според американското списание.
Общото богатство на 40-те най-богати тайландци е на стойност 36,5 милиарда долара.
Информацията се появява три месеца след най-тежкото политическо насилие в новата история на Тайланд, при което бяха убити 91 души в сблъсъци между антиправителствени демонстранти и тайландската армия.
Демонстранти, предимно от селските и градски бедни среди, протестират, че нямат глас в страна, където най-богатите 20 процента от населението печелят около 55 процента от доходите, а най-бедната една пета от населението получава 4 процента, според Световната банка.
Три четвърти от тайландските богаташи са увеличили богатството си благодарение на фондовия пазар, който  процъфтя въпреки безредиците и силната тайландска валута.
На второ място в класацията на Forbes е съсобственикът на компанията за енергийни напитки Red Bull 78-годишният Чалео Йовидхя. Неговото богатство се е увеличило с 200 милиона долара през изминалата година до 4,2 милиарда долара.
Чароен Сиривадханабхакди, което е на 66 години и е основател на Thai Beverage е на трето място с богатство на стойност 4,15 милиарда долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg