EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кризата у нас е от несъбираемост на приходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата у нас е от несъбираемост на приходите

mail13:20 | 26.08.2009прегледи 546 коментарикоментари 0


Огромна част от активната инвестиционна парична маса в България в момента е арестувана във вид на непродаваеми хотели, апартаментни, недвижима собственост. Там са обездвижени милиарди левове, това каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов пред агенция Фокус.
Ние сами си бетонирахме планинските и морските курорти, а от там парите не могат да се върнат обратно в икономиката, докато тази криза не се реши и не се намери търсене, което да върне парите в ръцете на инвеститорите, коментира още той.
Причините на българската икономическа рецесия не съвпадат с причините за рецесията в САЩ и не могат да се правят паралели, допълва Костов.
България е в изключително тежка криза, която произхожда от несъбираемост на бюджетните приходи. Ние сме във фискална криза, която се дължи на обстоятелството, че планираните приходи - данъчни и неданъчни няма да бъдат събрани, и то в огромен мащаб за бюджета, каза Иван Костов.
Той прогнозира, че около 7,5 млрд. лева от планираните приходите няма да бъдат събрани.
Иван Костов отбелязва още, че докато всички банки на Запад силно са свалили основните лихвени проценти, за да се насърчат предприемачите и бизнеса, в България кредитът е замрял и тук тези процеси няма как да потръгнат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg