EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кризата застраши и висшето образование в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата застраши и висшето образование в Европа

mail11:37 | 09.03.2010прегледи 1084 коментарикоментари 0


Европейската комисия предупреди за нарастващата финансова заплаха над университети и колежи в резултат на финансовата криза, съобщава Euobserver, позовавайки се на доклад на комисията.
„Най - очевидният резултат от кризата, отчетен в много страни, е свързан с промени в бюджета на висшето образование,” става ясно от цитирания доклад.
В представения документ от ЕК се подчертава, че промените в бюджетните приоритети може да се окажат измамни и докато през последните години мнозинството от страните отчитаха позитивно развитие, сега много от тях загатват за бюджетни съкращения през идващите години.  Прогнозите са, че тези, които запазят положителната перспектива, ще бъдат малцинство.
Страните, които очакват позитивно развитие в сферата на висшето образование са предимно тези, които не отчитат непосредствено силно негативно влияние от кризата, отбелязва Euobserver. Според доклада на Европейската комисия е по- реалистично да се очаква „преформулиране на финансовите приоритети при условия, в които разходите за образование ще се конкурират с други сфери с големи публични разходи като например здравеопазване и борба с климатичните промени.”


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg