EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кризата в Ryanair се задълбочава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кризата в Ryanair се задълбочава

mail07:50 | 22.09.2017прегледи 10387 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри заяви в четвъртък, че не може да изключи възможността за отмяна на още полети, предава AFP. Говорейки пред годишното общо събрание на компанията в Дъблин, О'Лиъри подчерта, че „не може да гарантира, че няма да има по-нататъшни анулирания", потвърди говорител, който отбеляза, че заземяването на самолетите е свързано с метеорологичните проблеми и стачките, които също пречат на компанията.

Базираната в Ирландия авиокомпания Ryanair обяви че ще отмени по 40-50 полета дневно в следващите шест седмици, като заяви, че е "неприемливо" нейната точност да е паднала под 80% през първата половина на този месец. От компанията заявиха също, че трябва да изчистят остатъка от отпуските на персонала до края на годината. Това решение ще засегне около 285 хиляди души, които ще получат алтернативни предложения за други полети или връщане на парите си.
От компанията съобщиха, че само 2% от всички полети на компанията ще бъдат отменени и тези действия би трябвало да помогнат да бъде достигната обичайната точност, която е 90%. Основните оплаквания на пътниците са, че предупрежденията за отмяна на полетите се получават с много малък аванс.

Преди дни ЕК призова нискобюджетния авиопревозвач Ryanair да се съобразява с правата на пътниците от Европейския съюз, във връзка с шокиращото решение на компанията да отмени до 2100 полета, пише британското издание The Daily Express. Говорител на комисията в Брюксел заяви, че „Авиопревозвачите, опериращи на територията на ЕС, трябва да уважават правилата на общността.“ Според регулациите на Брюксел, пасажерите могат да поискат до 600 евро компенсация, ако техния полет бъде отменен и те не са получили предупреждение за това с две седмици аванс. „Пътниците, чиито полети са отменени, имат пълен набор от права. Трябва да проверим дали всички те са спазени от Ryanair. „Например, имате право на възстановяване на средствата, ако не сте предупредени две седмици предварително."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037