EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кремъл остави Станишев в чакалнята

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кремъл остави Станишев в чакалнята

mail16:33 | 27.04.2009прегледи 670 коментарикоментари 0


stanishev1Срещата на премиера Сергей Станишев с руския президент Дмитрий Медведев бе отложена внезапно, съобщиха от правителствената пресслужба.
Пред лекция в дипломатическия институт към руското външно министерство, където Станишев беше удостоен за почетен доктор, премиерът обяви, че е научил тази сутрин изненадващо, че няма да бъде приет от руския държавен глава. Решението на Кремъл е без мотиви и причини, каза Станишев. Според него вероятно срещата ще се състои утре.
По време на лекцията си, Станишев изказа признателност на руския премиер Владимир Путин, който през миналата година в ролята си на президент се намесил в преговорите за подписването на междуправителственото споразумение по проекта Южен поток.
Ако я нямаше неговата политическа воля, нямаше да има документ, обясни той. Политическата воля е необходима и за постигането на споразумението между Българския енергиен холдинг (БЕХ) и Газпром за създаването на смесената компания, каза още Станишев.
Отношенията между България и Русия имат своя основен фундамент и има още по-добри резултати, след като България стана член на Европейския съюз.
Необходимо е да се търси сътрудничество за Набуко и Южен поток, а не яростна конкуренция, съобщи Станишев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037