EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кремиковци:Системи Вода-Земя за отопление на сгради

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кремиковци:Системи Вода-Земя за отопление на сгради

mail15:10 | 10.04.2017прегледи 1002 коментарикоментари 0


Столична община – Район „Кремиковци“ стартира проект за изграждане на нови термопомпени системи Вода-Земя за отопление на 3 общински сгради, разположени на територията на района. Едната от тях е сградата на детската градина №89 „Шарена дъга“ в кв. Враждебна, а другите две са административната сграда и сградата за кучета на Приюта за безстопанствени кучета в кв. Сеславци. Това заяви кметът на района Ивайло Панев по време на пресконференция, на която бяха представени основните цели на проекта, планираните дейности, сроковете за изпълнение, търсените ефекти и размерът на безвъзмездната финансова помощ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по проекта.

Целта на проекта е смяна на горивната база, за да се намалят емисиите на парникови газове и да се увеличи делът на енергията от възобновяеми източници в потреблението на енергия, подчерта Лилия Донкова, зам.-кмет на СО-Район „Кремиковци“ и Ръководител на проекта. По този начин ще се намалят и разходите по подръжката и експлоатацията на общински сгради, добави тя.

Досега детската градина във Враждебна се отопляваше с котел, който работи с промишлен газьол – нафта, която е една от най-скъпите горива. Двете сгради на приюта в Сеславци се отопляват на котли с ток и климатици, което също оскъпява разходите по тяхната подръжка.

Проектът е на стойност 134 867,76 евро с ДДС, като инвестиционните дейности предвиждат изграждането на нови термопомпeни системи Вода-Земя, използващи неизчерпаемата топлинна енергия на земята и щ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905