EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кремиковци не отговаря на екоизискванията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кремиковци не отговаря на екоизискванията

mail11:48 | 24.11.2009прегледи 796 коментарикоментари 0


В плана за "Кремиковци" няма и дума за привеждане на дейността му в съответствие с изискванията по отношение на околната среда и няма как комбинатът да бъде въведен отново в експлоатация, заяви министърът по околната среда и водите Нона Караджова.
Тя участва в неформален съвет на министрите на околната среда от страните в Европейския съюз, на който бе разисквана позицията на Европейския съюз на международната срещата по климата, която започва на 7 декември в Копенхаген, съобщава БТА.
Всички страни от съюза са съгласни, че в Копенхаген трябва да бъде приет правно-обвързващ документ, а не само политическа декларация, изтъкна Нона Караджова пред български журналисти. Тя обясни, че в такъв документ може да залегне "пътна карта" за това, което страните трябва да правят през следващите шест месеца, с конкретни цели и конкретни срокове.
Министрите са обменили и мнения "в по-далечна перспектива" и по други проблеми, свързани с околната среда като въвеждане на въглеродни данъци върху горивата.
Във връзка с решението на Европейската комисия да изправи България пред Съда на Европейските общности в Люксембург заради липсата на подходящи инсталации за третиране на битовите отпадъци в София министърът на околната среда заяви, че една от причините за това решение е, че комисията не се е запознала задълбочено с последните изпратени й информации какво вече е направено по проблема.
Тя добави, че освен за София, у нас предстои да бъдат изградени още 22 интегрирани системи за управление на отпадъците и не е изключено Европейската комисия да започне още наказателни процедури срещу страната ни. Според нея обаче се вземат необходимите мерки обаче тези системи да бъдат бързо изградени.


Тагове: ЕС, България
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg