EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кремиковци на търг с начална цена 565 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кремиковци на търг с начална цена 565 млн. лв.

mail16:15 | 27.07.2010прегледи 1954 коментарикоментари 0


Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат „Кремиковци“, са обявени от синдика на дружеството за продажба на 13 септември, съобщава БТА. Активите на дружеството, което е в несъстоятелност, са описани в Доклад за определяне на пазарна стойност от 19 юли 2010 год., изготвен от „Консултантска къща Амрита“ ООД, информира синдикът на комбината Цветан Банков.
Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565,517 млн. лв.
Продажбата ще се извърши чрез търг с тайно наддаване.Книжата за продажбата са в канцеларията на синдика.За участие в наддаването се внася така нареченият задатък от десет процента от оценката в размер на 56 551 751 лева по особената сметка на синдика на комбината в Българска банка за развитие. Предложенията за цена се подават заедно с квитанцията за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика в деня на продажбата от 12.00 часа до 13.00 часа. Веднага след изтичането на този срок синдикът ще обяви постъпилите предложения за обособената част от имуществото на комбината в присъствието на явилите се кандидати за покупка.
За купувач на обособената част ще бъде обявен този кандидат, който е предложил най-висока цена. Той трябва в срок от пет дни от приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне внесения задатък. Ако в този срок цената не бъде внесена, задатъкът служи за удовлетворяване на кредиторите, а за купувач се поканва кандидатът, предложил следващата най-висока цена.
Ако и той не внесе цената в петдневен срок от обявяването му за купувач, внесеният от него задатък също се задържа за удовлетворяване на кредиторите и се поканва следващият по реда на предложените цени кандидат и така при нужда до изчерпване на всички кандидати, направили действителни предложения.
Когато лицето, обявено за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление ще му възложи обособената част от имуществото на комбината.
Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащането на таксите за прехвърляне на имота и представянето на удостоверение за извършено вписване на постановлението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046