EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кредиторите на Гърция искат 14 млрд. евро икономии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кредиторите на Гърция искат 14 млрд. евро икономии

mail10:13 | 10.02.2011прегледи 472 коментарикоментари 0


Допълнителни икономии до 2015 г. са поискали от правителството в Атина експертите на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, които приключиха своите проверки по изпълнението на програмата на кабинета за икономии преди да одобрят следващия транш от 15 милиарда евро през март за Гърция, съобщават вестниците.
В. "Вима" пише, че експертите на трите институции са предложили "пътна карта" за намаляване на гръцките дефицити и че целта на продължаването на исканите от тях икономии е да бъдат спестени 14 млрд. евро. Целта е бюджетният дефицит да бъде намален от 17 млрд. евро, колкото ще бъде в края на 2011 г. до 3 млрд. евро в края на 2015 г.
"Тригодишна програма за 14 млрд. евро", под това заглавие в. "Етнос" алармира за задаващо се ново затягане на коланите, което ще продължи и след изтичане на меморандума, подписан от Гърция през май миналата година, въз основа на който страната започна да получава от ЕС и МВФ спасителните заеми от 110 млрд. евро за излизане от кризата
В. "Елефтеротипия" пише, че меморандумът е актуализиран и че за тези рестрикции ще е нужен консенсус.
В. "Та неа" цитира финансовия министър, който уверил, че няма да има повече намаления на заплати и пенсии, че Данък добавена стойност няма да се вдига и че няма да падне още покупателната способност на обществото.
Министри от правителството са изразили мнения, че исканите рестрикции надхвърлят компетенциите на сегашния парламент и че те ангажират и следващия кабинет, за което ще е нужен консенсус.
Премиерът Георгиос Папандреу също призовал за сериозен дебат във връзка с поисканите от "тройката" допълнителни икономии.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039