EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кредитори искат Кремиковци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кредитори искат Кремиковци

mail16:15 | 18.08.2009прегледи 994 коментарикоментари 0


Всички големи кредитори поискаха "Кремиковци", като пожелаха да обърнат вземанията си от комбината в акции. Вчера в 17 ч изтече крайният срок да се заяви това намерение, пише Стандарт.
Дошли са писма както от "Лоу Дибенчър", която представлява облигационерите, така и от най-големите държавни кредитори - "Булгаргаз", НЕК и БДЖ. А също и от големите чуждестранни компании - индийската държавна STC, "Стемкор", както и от родната "Екометал Инженеринг", която купи гара Прокат на комбината и други апетитни активи.
"Ще изчакам още няколко дни, ако дойдат писма с клеймо до 17-и. После предстои да се внесе искане в Агенцията по вписвания за назначаване на вещи лица, които да направят оценка на вземанията на всеки кредитор и какви акции може да се получат срещу тях", обяви синдикът на завода в несъстоятелност Цветан Банков.
След разногласия между облигационерите е прието да се заяви намерение за придобиване на акции, каза  Анжело Москов, шеф на фонд QVT, който е един от най-големите облигационери на комбината. Мнозинство от над 60% от бондхолдърите е подкрепило идеята при гласуването. Така "Лоу Дибенчър" е изпратила от името на всички тях писмо до комбината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg