EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кредитно бюро започна работа в Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кредитно бюро започна работа в Македония

mail09:34 | 28.01.2010прегледи 1233 коментарикоментари 0


В Македония започна работа Кредитно бюро, чиято цел е да създаде условия за увеличаване на финансовата дисциплина при покриване на задълженията, за избягване на твърде високата задлъжнялост на юридическите и физическите лица, както и за по-голяма финансова стабилност на клиентите си, предаде македонската агенция Макфакс и агенция Фокус.
Кредитното бюро е формирано по инициатива и с подкрепата на македонското правителство. То ще събира и ще обработва данни за задълженията на субектите и редовността на тяхното изпълнение. Данните ще предоставят клиентите на Кредитното бюро, като банки, застрахователни дружества, лизингови компании, кредитни компании, Управлението за държавни приходи, Централният регистър, Фондът за пенсионно и инвалидно осигуряване, град Скопие и единиците на местното самоуправление, телекомуникационни компании и други търговски дружества, които предоставят услуги въз основа, на които се изчисляват задължения на юридическите и физическите лица.
Македонското кредитно бюро ще работи с подкрепата на Световната банка и Американската агенция за международно развитие /USAID/.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4200