EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кредитни милионери от КТБ с проверка за ДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кредитни милионери от КТБ с проверка за ДС

mail14:20 | 28.01.2016прегледи 1059 коментарикоментари 0


Представители на Реформаторския блок и ГЕРБ ще предложат проверка на новите кредитни милионери от КТБ за принадлежност към бившата Държавна сигурност /ДС/. Това обявиха пред журналисти в парламента Мартин Димитров, Петър Славов - Реформаторски блок, и Методи Андреев /ГЕРБ/, съобщи БТА.
Между първо и второ четене на внесените вече промени в закона за досиетата ще поискаме лицата с необезпечени кредити от КТБ да бъдат проверени дали имат досиета към бившата ДС, обясни Димитров. Същата проверка да важи и за тези, които са правили цесии, прехващания с КТБ, е идеята на вносителите.
Според Мартин Димитров предложението на БСП за закриване на комисията по досиетата, обявено по-рано днес, е опит за замитане на следите от КТБ.
Авторите на законопроекта трябваше да кажат, че Таско Ерменков /един от вносителите/ е в конфликт на интереси, защото е обявен за офицер от РУМНО, отбеляза Методи Андреев. И подчерта, че ГЕРБ и РБ настояват да се види кои са се облагодетелствали от аферата КТБ.
Хубаво, според депутата от ГЕРБ, било да се иска оставката на главния прокурор. Защото на 22 декември Сотир Цацаров е внесъл искане в Конституционния съд за отмяна на поправки в Наказателния кодекс, с които отпадна давността на престъпленията, извършени по политически причини от лица, свързани с комунистическия режим след 9 септември 1944 г.
Този текст даваше надежда, че в България може да има справедливост по отношение на престъпленията, извършени от комунистическия режим, разясни народният представител. Главният прокурор "изми"и свърши работата на хората на БСП, АБВ. Прокуратурата казва - в България справедливост за комунистически престъпления не може да има", обобщи Методи Андреев.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg