EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кр.Георгиева: ОПРР е размразена!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кр.Георгиева: ОПРР е размразена!

mail06:15 | 05.12.2014прегледи 1293 коментарикоментари 0


Замразените евросредства за България по ОП "Регионално развитие" тръгват отново. Това съобщи зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева по време на съвместната пресконференция на Борисов и Жан-Клод Юнкер, съобщи 24 часа. Средствата по "Околна среда" вече бяха размразени, посочи Георгиева и добави, че днес е договорено Европейската комисия и българското правителство да създадат общ екип, така че тези средства да могат да работят за България.

От ЕК чувстваме отговорност да работим с България, за да може тя напълно да се възползва от ползите си от членството в ЕС. Много работа се свърши – през последните няколко седмици вие, българските журналисти видяхте колко интензивно българското правителство работи с Европейската комисия. Още по време на служебното правителство бяха взети стъпки, за да могат да тръгнат парите по програма „Регионално развитие”, обясни комисар Георгиева на пресконференция след срещата с Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов.

„Днес, в разговора, който имаха Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер, това се потвърди, ние очакваме в технически план да могат да продължат проектите по ОП „Регионално развитие” в най-близко бъдеще. Искам да кажа сериозно и отговорно, че в особено такова трудно време, когато България се оказва притисната с изключително големи потенциални политически и икономически щети, ние - ЕК, чувстваме голяма отговорност за това да работим с България, за да може тя напълно да се възползва от ползите си от членството в ЕС”, допълни още тя.

Преди дни бяха отблокирани средствата по ОП "Околна среда", По информация от ЕК първият транш от средствата възлиза на 166 млн.евро по Кохезионния фонд и 74 млн.евро по Европейския фонд за регионално развитие, допълни тя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg