EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Краят на празниците & пътищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Краят на празниците & пътищата

mail15:16 | 04.01.2015прегледи 1587 коментарикоментари 0


Днес е последният от поредицата почивни дни за новогодишните празници. Очаква се натоварено движение по пътищата.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че от 14 часа до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по магистралите и някои пътища, които се очаква да са по-натоварени.

От "Пътната полиция" препоръчаха на шофьорите, които слизат от Родопите, да изберат пътя Доспат-Кричим. Причината е свлачище, което затруднява движението по пътя Асеновград-Смолян. Заради очаквания тафик днес, беше решено автомобилите да се движат само в едната лента, без да се отклоняват по обходни маршрути.

От Столичната пътна полиция призоваха хората, които се прибират в София след празниците, да тръгнат по-рано и да не чакат последния момент.

За днешния ден синоптиците обявиха жълт код, заради очакван силен вятър в почти цялата страна. Това най-вероятно ще доведе до образуването на поледици на много места, след вчерашните сравнително високи температури.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди засилено присъствие на екипите на Автомобилна администрация по основните пътни артерии и в районите на автогарите, във връзка с очакваното увеличение на пътуващите в днешния ден. Служителите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ трябва да следят всички чакални на гарите да бъдат отоплени, а „Холдинг Български държавни железници” ЕАД осигури през почивните дни около 10 100 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ осъществяват засилен контрол в районите на големите автогари, жп гари, летища, както и на граничните пунктове и основни пътища. Инспекторите следят за износени и разкъсани гуми, спукани спирачни дискове, счупени стъкла и огледала, неработещи светлини на превозните средства и други неизправности, свързани с безопасността. Проверява се спазването на времето за управление и почивка на водачите, както и изрядността на превозните документи.

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД увеличава с допълнителни вагони съставите на 45 влака, които пътуват по основните направления в страната. На 4-и януари допълнителни вагони са осигурени за съставите на 29 бързи влака, а на 5-и януари – на 16 бързи влака.

Летище София функционира нормално при зимни условия. Спокойно е положението и на аерогарите в Бургас и Варна.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват ограниченията на скоростта.

/обновена/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060