EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Краун ейджънтс" с 332 препоръки към финансовата администрация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Краун ейджънтс" с 332 препоръки към финансовата администрация

mail10:41 | 20.07.2010прегледи 1073 коментарикоментари 0


Британската компания "Краун ейджънтс" е предала на министъра на финансите окончателния доклад по изпълнението на програмата за модернизация на българската финансова администрация, съобщиха от фирмата.
Докладът съдържа обобщение на всички дейности на компанията по програмата и включва общо 332 препоръки за подобрение. Те са изготвени и предоставяни периодично, на различни етапи от програмата и тяхното прилагане ще даде възможност за допълнителни ползи за България и след края на консултантския договор, посочват от фирмата.
Около две трети от направените препоръки се намират в различни етапи на изпълнение от страна на отговорните за това агенции и техният пълен ефект все още не е устен, се посочва в съобщението.
Програмата за модернизация на българската финансова администрация започна през юни 2007 г., след 6-месечно прекъсване след края на предишния митнически проект на "Краун ейджънтс". Програмата беше на значително по-ниска стойност от предишната, като обхватът на дейностите по нея беше значително разширен, за да включва всички аспекти на процеса на подобряване събираемостта на държавните приходи, добавят от дружеството.
От фирмата посочват, че съветниците им са подпомагали по-голям брой агенции, отговарящи пряко или косвено за защитата на приходите и предотвратяването на измами. Това са Националната агенция за приходите, Агенция "Митници", други второстепенни разпоредители към Министерството на финансите и Държавната агенция "Национална сигурност".
По настояване на финансовия министър по времето на сключване на договора, ролята на "Краун ейджънтс" стана  по-малко оперативна и предимно стратегическа, като се  насочи към развитието на капацитета на агенциите чрез предоставянето на консултантска помощ и обучение, се отбелязва в съобщението.
В началото на май тази година стана ясно, че Министерството на финансите няма да се възползва от предложението на „Краун Ейджънтс" за продължаване на сътрудничеството след края на срока на настоящия договор с консултантите, който изтече в края на юни тази година




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg