EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Край на скъпия роуминг със Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Край на скъпия роуминг със Сърбия

mail07:05 | 11.12.2017прегледи 10179 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг между двете държави. Документът бе парафиран в присъствието на премиера на България Бойко Борисов, президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в рамките на провелия се днес в Белград Съвет за сътрудничество на високо равнище между четирите държави.

Споразумението предвижда страните да насърчават мобилните оператори да постигнат конкретни договорености помежду си, които да доведат до трайното намаляване на международните тарифи на роуминг услугите.

От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона граждани на двете държави. Сърбия е втората държава от Западните Балкани, с която се подписва такъв меморандум. Това е поредната крачка към изпълнението на един от основните приорите, за които страната ни ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – комуникационна свързаност между Западните Балкани и държавите членки.

Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg