EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Край на алкохолния туризъм в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Край на алкохолния туризъм в България

mail09:30 | 09.09.2011прегледи 593 коментарикоментари 0


Купонът свърши. Или поне за европейците, които си организираха алкохолни екскурзии до България, пише американското издание "USA Today". Изглежда, "алкохолният туризъм" в балканската страна излезе от релси заради наплива от британски, германски и скандинавски тур оператори, предлагащи ваканционни пакети със силен махмурлук на ниски цени.
Евтиният алкохол и либерализираните закони превърнаха Източна Европа, и най-вече България, в най-горещата точка за ергенски, момински и всевъзможни купони и запои за европейците от западната част на континента. Но след редицата кървави инциденти, случили се наскоро, включително падащите от хотелски балкони пияни туристи, на Българската асоциация на хотелиерите й дойде до гуша. След като чашата преля и търпението й се изчерпа, асоциацията взе решение да бойкотира тур операторите, надявайки се, че ще пренасочат развратните си клиенти другаде.  Алкохолните екскурзии са популярни в целия свят. Съществуват компании като Thirsty Swagman /в превод от англ. "жадният скитник"/, които предлагат на клиентите си "пиянски приключения" и лазене по земята в пъбове и кръчми в Азия, Европа и САЩ.
Някои хора обаче са на мнение, че организираните алкохолни турове се превръщат в прекалено голяма лъжица не само за устата на България, но и за тази на Турция, където хотелите вече не работят с компании, рекламиращи диви партита. Това може да е свързано и с появилите се наскоро документални филми във Великобритания. Скандалните продукции обръщат внимание на безконтролното наливане с алкохол, характерно за местните, които летуват в Източна Европа, и на последствията от неразумната употреба на напитките.Според нас обаче компаниите по някакъв начин ще успеят да заобиколят ограниченията на властите, завършва "USA Today".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4173