EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кражба на релси забави бързия влак от Бургас с 240 минути

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кражба на релси забави бързия влак от Бургас с 240 минути

mail11:09 | 20.05.2010прегледи 1891 коментарикоментари 0


Кражба на релси забави бързия влак Бургас-София с 240 минути. Това съобщи за Агенция „Фокус” Розита Михайлова, директор на дирекция „Връзки с обществеността” в НКЖИ.
Инцидентът е възникнал около 04.15 ч. тази нощ в участъка Костенец–Ихтиман.
Най-напред е възникнало намаляване на напрежението в контактната мрежа. Непосредствено след това железничарите са установили посегателство върху релсите.
В момента на инцидента в района се е намирал един товарен влак. След него в района е пристигнал и бързият влак Бургас-София.
В 05.10 ч. на мястото е пристигнал дизелов локомотив, който в 07.30 ч. е изтеглил товарния влак, а в 08.05 ч. е изтеглил и бързия влак, който в момента се движи към София.
Всички причини за инцидента се изследват и уточняват.
Преди седмица от ЧЕЗ алармираха, че е необходима по -строг контрол над фирмите, които изкупуват цветни метали, за да бъдат решени подобни проблеми с кражби на съображения на електроразпределителните дружества, БТК, БДЖ и други.
Съществуващият лицензионен режим на фирмите, които изкупуват цветни метали, се оказва неефикасен, коментира преди седмица пред агенция „Фокус” Росен Йорданов, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ.
„Би трябвало всички тези фирми да сигнализират компетентните органи, когато при тях влязат съоръжения от енергийната мрежа и да не ги приемат, но засега никой не го прави. Ако се приложат успешни действия, те няма да доведат само до решаване проблемите на ЧЕЗ, което означава и решаване на проблемите на потребителите, но това ще реши проблемите и на други организации, освен разпределителните дружества - на НЕК, БТК, БДЖ. Не мисля, че има друга държава в Европа, където да липсват парапетите на мостовете, да липсват електропроводите”, каза Росен Йорданов.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037