EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

К.Пенчев предложен за конституционен съдия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

К.Пенчев предложен за конституционен съдия

mail07:25 | 11.09.2015прегледи 1364 коментарикоментари 0


ГЕРБ ще номинира за конституционен съдия от квотата на НС Константин Пенчев. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Той уточни, че вчера на заседание на парламентарната група са обсъдили името на Пенчев. „Смятаме, че това е един достоен човек. Цялата парламентарна група застава зад неговата номинация. Когато започне процедурата по съответното внасяне на документите за съответните кандидати, ние ще внесем това предложение”, добави той. Цветан Цветанов посочи, че единственото обсъждано име за конституционен съдия е било това на Пенчев, разговори са водени и с него като той е дал съгласието си, а номинацията му е съгласувана и с лидера на ГЕРБ.
Цветанов обясни, че ще разговарят за номинацията на Пенчев и с другите политически формации. „Затова ще изчакаме с внасянето на предложението”, поясни Цветанов.
Той отрече номинацията на Константин Пенчев за конституционен съдия да има общо с избора на Мая Манолова за омбудсман. „Няма никакви такива сценарии, договорки, сделки”, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ и разясни, че в чисто морален аспект, Константин Пенчев е достоен юрист, който спокойно може да бъде конституционен съдия на България. „Смятам, че дори в морален план трябва да имаме консолидация на групата и тя беше спонтанно изразена с одобрението, което беше от колегите депутати”, коментира той.


Тагове: Пенчев, съдия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg