EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кофас:У-ние риска, Orbis Hotel Group, изложение в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кофас:У-ние риска, Orbis Hotel Group, изложение в Китай

mail14:10 | 24.02.2017прегледи 1234 коментарикоментари 0


Петата конференция на Кофас по управление на риска е посветена на актуалната тема за повишаване на конкурентоспособността на компаниите в условията на четвъртата индустриална революция. Тя ще се проведе на 19 април в София Хотел Балкан и се очаква да привлече много мениджъри, предприемачи, финансови и риск специалисти и представители на държавни институции. Партньори на конференцията тази година са Банка ДСК, Борика банксервиз и Гопет транс. Програмата включва няколко пленарни лекции и две панелни дискусии, посветени на ролята на данни, автоматизация и predictive analytics за бизнеса и на развитието на три важни съвременни сектора – транспорт, логистика и енергетика. Традиционно главният икономист на Кофас за ЦИЕ Грегорж Шилевич ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Милена Виденова, управител на Кофас България, ще даде горещи данни за рисковете по сектори.Сред лекторите, които ще се включат в конференцията и в панелните дискусии, са авторитети като Красен Станчев, Левон Хампарцумян, Любомир Дацов, Мирослав Вичев, Маргарита Петрова-Кариди, Жан-Мари Деманж, Иван Хиновски, Мариана Христова, Ивайло Славов, Пламен Дилков и други. Специално приветствие на събитието ще има от министъра на икономиката доц. Теодор Седларски.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. В България това е петата поред конференция, като предишните четири преминаха при голям успех.

------------------------

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие в Международната изложба на стоки и услуги от страните от Централна и Източна Европа (China Eastern European Countries Investment and Trade Fair), която ще се проведе в периода 9 – 12 юни 2017 г. в гр. Нинбо, Китай. Агенцията поема разходите за наем на изложбена площ и стандартно оборудван щанд от 6 до 9 кв. м. за всеки участник. Компаниите следва да поемат всички други разходи, а именно: транспорт и митническа обработка на експонати; командироване и пребиваване на представител от предприятието (пътни, дневни и квартирни) и застраховки на лицата и експонатите.

Българското участие се организира от ИАНМСП за четвърта поредна година. Китайската страна предвижда тазгодишната проява да бъде по–обширна и да включва редица мероприятия в няколко направления: насърчаване на инвестициите, насърчаване на търговията и туризма, съпътстващи конференции и форуми. С потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар са стоки, които са традиционни за България, като български вина и храни, мляко и млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, продукти на химическата промишленост и други. Условията за участие са достъпни на страницата на агенцията. Крайният срок за кандидатстване е 15.03.2017 г.

--------------------------------

Близо 10% годишен ръст на приходите и над 18% увеличение на печалбата преди данъци регистрира Orbis Hotel Group. Измерени в милиони евро, финансовите резултати на една от най-големите вериги хотели в Централна и Източна Европа за 2016 г. се равняват на 316 млн. евро приходи и оперативна печалба преди данъци от 89 млн. евро. Това е четвърта поредна година на ръст за групата, което намира отражение и в маржовия растеж за 2016 г. (приходи преди данъци, такси, лихви и амортизация: +2.1 пр.п.). В България Orbis Hotel Group управлява хотелите Novotel Sofia и ibis Sofia Airport. През тази година компанията планира откриването на два нови хотела от категория 4 и 3 звезди. Новите Novotel Sofia Centre и ibis Sofia Centre ще отворят като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи на едно и също място в центъра на София, но с отделни входове и рецепции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg