EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Косово:60 км магистрала за $820 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Косово:60 км магистрала за $820 млн.

mail12:00 | 04.07.2014прегледи 1144 коментарикоментари 0


Министерството на инфраструктурата на Косово подписа договор за 820 милиона долара с американско-турския консорциум Бехтел-Енка за изграждането на автомагистрала, дълга 60 км, която ще свързва Косово и Македония, съобщи Танюг.
Работите по изграждането на магистралата започват от 2 юли, посочва агенцията.
Това е вторият договор, който този консорциум сключва в Косово, след като през 2010 г. подписа договор на стойност един милиард долара за изграждането на автомагистралата, свързваща Косово и Албания. Магистралата бе построена миналата година. Консорциумът Бехтел-Енка е съставен от компаниите Бехтел с централа в Сан Франциско, Калифорния, и Енко с централа в Истанбул.
"Новата магистрала ще бъде втората по значение пътна артерия в Косово, която ще ни свързва с Македония и ще способства за това Косово да стане кръстопът за транспорт от гръцките и албанските пристанища", заяви косовският министър на инфраструктурата Фехми Муйота. "Подобряването на транспортните ни връзки е от ключово значение за развитието на нови и разширяването на сегашните фирми и ще задвижи дългосрочния икономически растеж на Косово", добави министърът, цитиран от сайта на Бехтел.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg