EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корупция-причина за петролния разлив в Мексиканския залив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корупция-причина за петролния разлив в Мексиканския залив

mail10:30 | 26.05.2010прегледи 1600 коментарикоментари 0


Федерални служители от Службата за контрол на подземните богатства на САЩ, която отговаря за издаването на лицензи за проучване и добив на петрол в Мексиканския залив и за контрола върху изпълнението на лицензионните условия, са получавали щедри подаръци от петролни компании, съобщи ДПА, като се позова на доклад на генералния инспекторат на Министерството на вътрешните работи.
Службата допускала компании като "Бритиш петролиъм" да не се съобразяват с изискванията за опазване на околната среда и за безопасност на дейностите, като в същото време поддържала "близки отношения" с представители на петролния бизнес.
Представители на службата били чести гости на разточителни туристически пътувания, ловни излети и забавления, организирани и платени от петролни компании.
В доклада, който обхваща период до края на 2008 г., се разкриват и други нарушения, например наличието на порнографски материали в служебни компютри и използването на наркотици от служители.
"Ние разкрихме своеобразна вътрешна култура, в която приемането на подаръци от петролни и газови компании се приема в цялата Служба за контрол на подземните богатства за нормално", изтъква в доклада Мери Кендъл, генерален инспектор на
министерството на вътрешните работи на САЩ.
Малко след експлозията на петролна платформа на "Бритиш петролиъм" на 20 април министърът на вътрешните работи на САЩ Кенет Салазар нареди службата, която издава разрешителните за проучване и добив на петрол, да бъде напълно отделена от отдела, натоварен с контрола върху безопасността и опазването на околната среда от страна на петролните компании, посочва ДПА.
      


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg